1. Definitii

Vizitator – orice persoana care viziteaza site-ul 'rentacup.ro'

Client sau Utilizator - orice persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Produse si Servicii
 - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Furnizor, Clientului.

Comanda
 - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Furnizor si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Furnizor
 – -----------------------------------------------------------------------------------------

Contract
 - o Comanda confirmata de catre Furnizor, prin care Furnizorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile sale iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier
 – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

2. Drepturile de proprietate Intelectuala 

Continutul site-ului 'criogencatering.ro' , imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea ### si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul  ### a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Website-ul criogencatering.ro' si logo-ul 'criogen catering' sunt marci comerciale ale lui Criogen Catering.

Furnizorul  in speta   ### poate oferi Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului 'criogencatering.ro'.

Utilizarea pe website a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva; 'criogencatering.ro' nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

3. Exonerarea de raspundere

Furnizorul 
nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Vizitatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, 'rentacup.ro'  fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Furnizorul nu este raspunzator de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Furnizorul nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul 'criogencatering.ro', acestea fiind puse la dispozitia acestuia de catre furnizorii sai.

Informatiile incluse pe website au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Furnizorul  le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Vizitatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Furnizoruiui la adresa office@criogencatering.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Furnizorul  isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Furnizorul nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4. Limita accesului la site

Vizitatorii site-ului 'rentacup.ro' pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu 'rentacup.ro', nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. 

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de confidentialitate

Atunci cand un Vizitator isi transmite datele personale prin intermediul formularului de contact disponibil pe 'rentacup.ro' respectivul isi da in mod expres consimtamantul de a primi comunicari comerciale din partea 'rentacup.ro'.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, 'rentacup.ro' nu va prelucra sau transmite catre terti datele personale furnizate de Vizitatori, exceptie cand suntem obligati sa facem acest lucru prin lege sau in masura in care acest lucru este necesar pentru furnizarea posibila a serviciilor solicitate de dvs.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.

Completarea de catre Vizitatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse doar in baza de date a 'rentacup.ro'.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.

Clientii 
au dreptul de a cere in mod gratuit urmatoarele:
 - confirmarea prelucrarii sau nu a datelor personale;
 - rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
 - incetarea prelucrarii datelor personale;
 - incetarea expedierii de mesaje promotionale

Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnata, datata si trimisa la: office@criogencatering.ro 

Site-ul 'rentacup.ro' nu solicita Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Clientul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Clientul nu poate tine raspunzator pe 'criogencatering.ro' pentru niciun fel de prejudiciu. 

6. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + eventuale cheltuieli de expeditie si/sau incasare aferente.
Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului 'criogencatering.ro'  sunt clar specificate si pot fi exprimate in Lei sau Euro.

7. Comanda

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

'rentacup.ro' nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant al Furnizorui sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.
(Acest e-mail este doar o confirmare de primire a solicitării de comandă din partea dvs. Contractul dvs. de a cumpăra aceste produse nu este încheiat complet până când nu vom trimite un e-mail care vă anunță că produsele au fost expediate.)

Furnizorul poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

  • date incomplete sau incorecte ale Clientului;

  • activitatea Clientului poate produce daune site-ului 'rentacup.ro' /partenerilor;

  • livrari consecutiv esuate; 
  • alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.
Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, 'criogencatering.ro' nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. 
Vizitatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.


8. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata vor fi specificate in Comanda. Furnizorul  va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului  fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Plata se poate face cash sau prin transfer bancar ori sistem ramburs.

9. Garantia

Furnizorul ofera garantie produselor (echipamentelor) contractate. 
Cauze de pierdere a garantiei:

  • avarii sau deteriorari mecanice;

  • lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;

  • defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;

  • deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;

  • inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate;

  • distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.

Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

10. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs si va fi comunicata prin e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii.

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face prin Curier sau se pot ridica personal de la adresa specificata pe site. Intre inregistrarea Comenzii si preluarea acesteia de catre Curier exista un interval de 12-24 ore. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Clientului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare care nu va putea depasi termenul maxim prevazut mai sus. 

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Furnizorul  va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de  maxim 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Furnizorul va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

     10.1 Conditii de livrare

La solicitarea Furnizorui sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Furnizor.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Furnizor la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

      10.2 Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

11. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. 

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

12. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre Furnizor si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

13. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului 'criogencatering.ro' isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la accesarea datelor Clientilor site-ului  'inchirieri-aparate-cafea.ro' , alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor care gazduiesc 'inchirieri-aparate-cafea.ro', deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

14. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Actualizat la data de 30.04.2018: Criogen Catering S.R.L. – www.criogencatering.ro